20.nap – Mennyi pihenővel dolgozzak?

Szia, Dobler Akadémia Tanítvány! 🙂

Sok fontos dolog van az edzésekkel kapcsolatosan, amelyről még beszélnünk kell, az egyik ilyen a pihenőidő.

Egy gyors és egyszerű kérdéssel kezdeném.

Miért is kell neked a pihenő?

Pihenő alapvetően azért kell, hogy a korábban végrehajtott gyakorlat után a pulzusunk, keringési rendszerünk, idegrendszerünk megnyugodjon és tiszta fejjel tudjunk odaállni a következő sorozathoz, továbbá a technika tanulás is csak friss idegrendszerrel fog végbemenni.

Nyilván, ahogy haladunk a programban, annál kevesebb lesz a pihenő, mivel egyre jobb hatásfokon pörög a keringési rendszered, hozzászoksz a terheléshez és ezért már nem kell hihetetlenül sok pihenő.

Gondolom észrevetted, hogy az edzések során a pihenőidő mindig egyéni szükséglet alapján lett meghatározva.

Ez azért van, mert az első pár hét gyakorlatai elméletileg nem annyira pulzus emelőek, nem kell gyorsan mozogni, nincsenek olyan globális gyakorlatok benne, amelyek az egész testet brutálisan igénybe vennék, persze ez egyénileg változhat.

A guggolás persze ide vehető, azonban, maga a terhelés nagysága is direkt alacsony szinten volt, hogy hozzászokjál az edzéshez. Ebben az időszakban az a legfontosabb, hogy ismerd meg magad, érezd, hogy mit bírsz és pihenj nyugodtan annyit, amennyit csak szeretnél. Igazából minél többet pihensz, annál jobb, frissebb idegrendszerrel tudsz nekilátni a munkának.

A 2. szint edzésein már szükség lesz minimum pihenő időre, ahogy növelem a terhelést, illetve, ahogy rámegyünk szépen lassan a pörgetősebb feladatokra. Most azonban annyi minden másra is figyelned kell, így inkább nem vettem számításba az óra használatát pihenő idő megállapításához, tehát kényelmesen hajtsd végre a gyakorlatokat, ahogy kellemesnek érzed. Amennyiben mondjuk a békát kellemesnek lehet nevezni. 🙂

Remélem segítettem ezzel a kis összefoglalóval és nem toltad túl a korábbi edzéseket sem. 🙂

Felkészültél az utolsó hétre? Izgalmas lesz! 🙂