Extra lecke: Mennyit ér 7.990 Ft az életedben?

Sokat gondolkoztam, hogy legyen-e egy ehhez hasonló cikk a programban vagy sem. Végül arra a döntésre jutottam, hogy leírom, ami a fejemben van, és megosztom veled a véleményem ezzel kapcsolatban.

A pénz, mindig is nagy úr volt a világunkban, és ez nem változott napjainkban sem.


Az egész életünk a pénz körül forog és rengeteg döntésünk azon áll vagy bukik, hogy mit engedhetünk meg magunknak és mit nem.

Ebben az a rossz, hogy a döntéseink nem túl nagy százaléka racionális, és életünk során egy csomó olyan felesleges dologra tudunk költeni, amelynek aztán semmilyen hasznát nem vesszük az életben.

Millió és egy dolgot tudnék itt felsorolni, de az biztos, hogy a pénzért sportolás egy olyan dolog, amely Magyarországon, szerintem, sajnos luxuscikknek számít. Nem az árak miatt, nem azért, mert kevés ember engedheti meg magának, nem azért, mert atomfényűző gépekkel felszerelt termekben lehet csak edzeni, hanem azért, mert az emberek így tekintenek rá.

Ez alatt azt értem, hogy ha pl. egy edzés árát 1.800 Ft-ról 2.000 Ft-ra emeli egy terem, akkor a társaság fele azonnal negatívan reagál, és azon gondolkozik, hogy máshová megy, vagy azonnal abbahagyja a sportot. Szerencsére a mi termünkben ez nem így van, mert miattunk is járnak sportolni a tanítványok, így az áremelésből nem lenne probléma, de a személytelen konditermeknél ez gyakran előfordul.

A normális reakció szerintem az lenne, hogy elkezdenék gondolkozni azon, hogyan tudnám megoldani azt, hogy a jelenlegi körülményeim mellett továbbra is tudjak sportolni. Ehelyett általában az szokott történni, hogy megy a variálás, hogyan tudnám olcsóbban megoldani a sportolást, vagy rosszabb esetben abbahagyni (mégegyszer elmondanám, hogy nálunk a teremben szerencsére nem így mennek a dolgok, mert a vendégeink imádnak hozzánk járni és élvezik a sportolást, de a nagy magyar átlag sajnos ezt a tendenciát mutatja 🙁 ).

Ha egy TV-t kell megvenni, akkor vegyük meg nyugodtan a 20.000-rel drágábbat, meg két IPhone-t mellé és 2 hétre utazzunk el Horvátországba.


Akármennyire is tök jó dolgok a fentiek, ezek nem segítenek hosszabb távon, ahhoz téged, hogy ne legyél elhízott, gyenge, állandóan fáradt, ingerült, sérült, másokra irigy, stb.

Nagyon sokszor nagyon sok helyen hallottam és átéltem már, mikor vendégek mondták, hogy a sportra nem kell költeni, azt meg lehet oldani bárhogy. Pontosan ezért van Magyarország az elhízottak világranglistájának az élén. Pontosan ezért fáj mindenkinek állandóan mindene, pontosan ezért van az, hogy annyi meg annyi embertől hallom, hogy önbizalomhiányos, depressziós, állandóan rosszkedvű.

Mert nem igazán küzdenek semmiért, mindig a legkönnyebb, legegyszerűbb, leggyorsabb boldogságforrást választják, ahelyett, hogy saját magukba invesztálnának. Ez a vesztes hozzáállás, amely nem fog előrébb vinni.


Ezeket azért írtam le, mert tisztában vagyok az itthoni viszonyokkal, és, hogy itthon mindent hasonlítunk mindennel.

Szóóóval nézzünk most egy kicsit a számok mélyére.

Mit ad számomra 7.990 Ft-ért a Dobler Akadémia programja?

Maga a program lelke ugye az edzés, de korántsem csak ebből áll a program.

Azonban úgy a legkönnyebb áttekinteni a program tartalmát, ha az edzésekből indulunk ki.

A 2. hónapban 12 edzésed lesz, amely így 665 Ft / edzést jelent.


A fentieken túl mit tartalmaz még a program?

  • 12 olyan cikket fogsz kapni a következő hónapban, amely vagy életmód, életvitel vagy edzéselméleti cikk, az egyéb leckéken kívül.
  • Minden hónapban kapsz valamilyen ajándékot (Miniband, Táplálkozási szeminárium, Mobility program, Dobler Pólóóó).
  • Minden hónapban tanulhatsz új dolgokat a csoportban is és megismerkedhetsz új, hozzád hasonló tanítványokkal is.
  • Semmit nem kell keresgélned, érdeklődnöd, nézelődnöd, minden ott lesz kéznél.
  • Mindezek mellett, bármikor kérhetsz tőlem segítséget, ha elakadtál, akár online módon vagy akár személyesen is.
  • Hosszabb távon, pedig nyilván tudod, hogy milyen pozitívan hat az életedre, az egészségedre, a lelkedre az állandó sportolás és fejlődés.

A fentiekből is látszik, hogy alapvetően a költség és nyereség mérleg egyértelműen a nyereség oldala felé billen.

Pláne, ha nem jelen időben nézed a megtérülést, hanem mondjuk 5-10-20 évvel későbbre. 20 év múlva, mikor visszagondolsz..

… bakker de jó, hogy akkor megcsináltam a programot, ha akkor nem kezdtem volna el, most már biztosan brutál sok problémám lenne és sohasem kezdtem volna el a sportolást.

Ettől függetlenül, benne van a pakliban, hogy olyan életszakaszban vagy, ahol éppen nem tudod megengedni magadnak az edzéseket, ezzel nincsen semmi probléma, mindenkinek az életeben vannak, voltak, és lesznek ilyen periódusok, és ezt tiszteletben kell tartani.

Az egyetlen, amit el szerettem volna mondani ezzel a majdnem rövid szöveggel, az az, hogy ne a sport legyen az első, amit eldobnál, akkor, ha probléma van. Ez lesz az, ami jobbá teszi az életedet, nem az új TV és a kedvenc éttermed.

Ide vonatkozik zárásképpen a kedvenc sorozatom a Suits egyik szereplőjének a mondata:

Ha falhoz szorítanak, akkor rohadtul rombold le a falat.

Harvey Specter

Mindig te döntöd el, hogy mit kezdesz az adott kihívással, hogyan döntesz az adott helyzetben. 🙂