Testösszetétel mérő gép használata

Bizonyára észrevettétek már, hogy edzőtermünk rendelkezik egy teljesen alap testösszetétel mérő eszközzel, ami ugyan nem olyan pontos, mint az orvosi eszközök, de arra teljes mértékben elegendő, hogy lássátok a trendeket.

Vajon az elmúlt hetetek táplálkozási szokásai, edzésprogramja, alkoholfogyasztási rutinjai egy kedvező trend felé visznek benneteket (csökkenő testzsír%, csökkenő viszcerális zsírmennyiség, növekvő izomtömeg%), vagy teljesen rossz irányba haladtok?

Na ezt kell kiderítenünk! 😉

Ezt az eszközt magatoktól is bármikor használhatjátok a teremben, de van néhány dolog, amire figyelnetek kell a használata előtt:

  1. Egy héten elég egyszer mérni az eredményeket, ne stresszeljetek rá a napi szintű mérésre
  2. Minden héten ugyanabban az időpontban mérjetek, ha meg tudjátok oldani
  3. A mérés előtt 2 órával ételt ne fogyasszatok
  4. Megfelelő, átlagos napi folyadékbevitel legyen meg

Ha esetleg mi nem érnénk rá, akkor nélkülünk is lecsekkolhatjátok magatokat. Ehhez készítettünk nektek egy videót, így mostantól egyedül is megtudjátok nézni, hogy mi a szitu a testetekkel. 🙂

Amennyiben megvagytok, természetesen mehet bőszen a jegyzetelés. 😉

A jegyzeteléshez létrehoztunk számotokra egy űrlapot, amelyet, ha kitöltötök, akkor elküldjük nektek automatikusan emailben a legfrissebb testösszetételi eredményeiteket, amelyet aztán bármikor visszatudtok majd keresni. 🙂

Mit sem érnek az eredmények, ha fogalmunk nincsen arról, hogy egyébként ezek megfelelőek-e vagy sürgősen változtatni kell rajtuk?

Ezen okból kifolyólag feltöltöttük ide nektek az eszköz kézikönyve szerinti értékelő lapot, amiből könnyen átláthatjátok, hogy vajon, jelenleg milyen szinten álltok.

Az első képen a BMI értékeket és az izomtömeg %-ot láthatjátok, nemre és korra lebontva.

A második képen pedig a testzsír%-ot továbbá a viszcerális zsírmennyiség értékelését tudjátok megnézni. 🙂

Reméljük hasznos volt ez a cikk és hozzásegít titeket a folyamatos fejlődéshez, és önmagatok ellenőrzéséhez! 😉